• Roergebakken rundvlees met oestersaus

    Datum: 2011.10.24 | Categoriën: Recepten

    Roergebakken rundvlees met oestersaus


     

     

     

     

     

     

     

    Voor 2 personen:

    Ingrediënten

    - 400 gram rundvlees (in dunne plakjes)

    - 3 eetlepel Lee Kum Kee Premium Brand Oyster Flavored Sauce

    - 5 verse shitakes (in plakjes)

    - 1 rode paprika (gesneden)

    - 6 gram gember (gesneden)

    - 1 lente-ui (gepeld en in plakjes gesneden)

    - 1 eetlepel maïzena

    - 3 eetlepel olie
     

    Bereiding

    1. Marineer de plakjes rundvlees in 2 eetlepels Lee Kum Kee oestersaus, 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water gedurende 15 minuten. Zet het apart.

    2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok op een matig vuur. Voeg plakjes vlees en bak voor 3 minuten, verwijder het en zet het apart.

    3. Voeg 1 eetlepel olie toe en roerbak de gember en uien totdat het knapperig is. Voeg paprika en champignons toe en roerbak 2 minuten. Voeg hierna de rundvlees plakjes terug in de wok.

    4. Doe 1 eetlepel Lee Kum Kee Oyster Sauce in het mengsel. Meng het grondig en serveer het.