• Javaanse gebakken mie

    Datum: 2011.12.03 | Categoriën: Recepten

    Javaanse gebakken mie

     

     

     

     

     

     

     

     

    Voor 4 personen:

    Ingrediënten

    - 400 gram Kipfilet, in blokjes gesneden

    - 45 ml Olie

    - 2 Eieren, geklutst

    - 30 gram Kool, fijn gesneden

    - 30 gram Selderijblad, gesneden

    - 100 gram Taugé

    - 400 gram Eier mie

    - 120 ml ABC zoete sojasaus

    - 30 ml ABC zoute sojasaus

    - 1 theelepel Zout

    - 1 theelepel Gemalen witte peper

    Bereiding

    1. Breng water aan de kook en voeg de mie toe. 5 minuten laten koken, afgieten en met koud water afspoelen.

    2. Doe 15 ml olie in de wok en roerbak de kipfilet ongeveer 10 minuten. Filet in een schaal warm houden.

    3. 5 ml olie in de pan doen en de 2 eieren onder voortdurend roeren laten stollen. Ei warm houden.

    4. Met de rest van de olie de kool, de selderijblaadjes en de taugé ongeveer 2 minuten roerbakken.

    5. De kipfilet, het roerei, de zoete en zoute sojasaus, het zout en de peper toevoegen, en alles goed vermengen.

    6. Alles nog 3 minuten roerbakken alvorens te serveren.